Wereldlichtjesdag 2018

Elke 2e zondag in december om 19.00 uur, wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Mensen over de hele wereld steken een kaarsje aan ter nagedachtenis aan alle overleden kinderen. Dit jaar was het op 9 december.

Iemand die me dierbaar is heeft de afgelopen jaren allebei haar kinderen verloren. Ze zaten nog maar op de basisschool. Ik had al een aantal keren bedacht om te vragen of ze het fijn zou vinden als ik een Levensbrug afstemming op haar kinderen zou doen, maar ik had het haar nog nooit aangeboden. Er was blijkbaar een drempel in me die me tegen hield.

Dit jaar was het anders. Een paar dagen voor Wereldlichtjesdag kwam die dag onder mijn aandacht door een post op Facebook. Dezelfde dag heb ik contact opgenomen met de moeder van beide kinderen en tijdens ons gesprek mijn aanbod gedaan. Beetje nerveus, dat wel. Tot mijn grote verrassing nam ze mijn aanbod met beide handen aan.

Op Wereldlichtjesdag heb ik op haar twee kinderen afgestemd en beide afstemmingen naar haar gemaild. Haar feedback was ontroerend en ik ben heel dankbaar dat ik dit voor haar heb mogen doen.

Het heeft me geleerd dat het goed is om naar de drempels in je leven te kijken. Wat houdt je tegen en waarom? Als ik had geweten hoe blij ze ermee zou zijn had ik het misschien eerder aangeboden? Of was dit gewoon precies het juiste moment? Ik weet wel dat ik ook komend jaar wil kijken of ik op mijn manier aandacht aan Wereldlichtjesdag  kan geven. De datum staat alvast in mijn agenda 8 december 2019!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

Deze website maakt gebruik van cookies voor een plezierig website resultaat